Marketing

``Σε μια ολιστική digital παρουσία το Marketing αποτελεί το κλειδί στο σεντούκι...``

Το κυνήγι του θησαυρού, όπως τα περισσότερα παιχνίδια επιτυχίας και δόξας φαντάζει ελκυστικό. Αρκεί να ξέρεις να παίζεις, γνωρίζοντας πολύ καλά τους κανόνες. Και τα tricks. Δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου, προώθηση, audience targeting, engagement, digital campaings, ανάλυση, αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμός marketing τακτικών είναι ένας εγγυημένα σίγουρος δρόμος.

Play it like a Pro!

Content Marketing (Μάρκετινγκ Περιεχομένου): Γιατί είναι αναγκαίο όσο ποτέ;

Υπάρχει λόγος που χαρακτηρίζουμε την δημιουργία περιεχομένουΒασιλιά”. Ναι, Content is King. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία αν η μόνη στρατηγική επικοινωνίας και marketing είναι η συνεχής μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων. Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι προσέγγισης και αλληλεπίδρασης με το κοινό. Στην εποχή των Social Media, το Content Marketing διασφαλίζει την δημιουργία και προβολή διαφόρων ειδών περιεχομένου, εγγυάται την ανάπτυξη σταθερής επικοινωνίας με το ενδιαφερόμενο κοινό, βοηθά σημαντικά το SEO, αυξάνει το ROI και κυριότερα, αναβαθμίζει την εικόνα της επιχείρησης. Παρέχοντας εντυπωσιακό περιεχόμενο, το οποίο εναρμονίζεται με την εικόνα, τις αξίες, το όραμα της επιχείρησης, δημιουργούμε πιστούς ακόλουθους μετατρέποντάς τους σε αφοσιωμένους πελάτες.

Τι είναι το Chatbot και τι προσφέρει στην επιχείρηση;

Τα Chatbots είναι ψηφιακά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης (AI) με κύριο σκοπό την αυτοματοποιημένη επικοινωνία μεταξύ επιχείρησης και κοινού. Κυρίως τα συναντάμε σε πλατφόρμες όπως τα Website, το Messenger, το Viber, το What’s Up. Ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής αφιερώνει αρκετό χρόνο στην έρευνα των προϊόντων, έχει απορίες, ερωτήσεις και πιθανότατα χρειάζεται καθοδήγηση. Ένας έξυπνος και σύγχρονος τρόπος για άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση είναι η χρήση των Chatbots. Σχεδιάζουμε αυτοματοποιημένες απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα του χρήστη, έτσι, μειώνοντας θεαματικά τον χρόνο ανταπόκρισης, ισχυροποιούμε την εικόνα της επιχείρησης και κυριότερα το επίπεδο του Customer Care. Τα έξυπνα Bots λειτουργούν άψογα και στις Πωλήσεις (πχ σε καμπάνιες, personalized διαφημίσεις) αφού αποτελούν ένα άριστο εργαλείο για την συλλογή πολύτιμων πληροφοριών του κοινού.

Email marketing |Τι μας παρέχει ως προωθητική ενέργεια;

Το email marketing (μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) συνεχίζει να αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο διαδικτυακής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσα από μια πετυχημένη καμπάνια email marketing καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το υφιστάμενο πελατολόγιό μας, να στοχεύσουμε σε νέους πιθανούς πελάτες, να ενημερώσουμε και προωθήσουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο σχεδιασμός ευχάριστου και ελκυστικού περιεχομένου, η σωστή και προσεκτική συλλογή δεδομένων (λίστα παραληπτών), η επιλογή email πλατφόρμας, η συνεχής αξιολόγηση και ανάλυση του feedback, είναι τα βασικά κλειδιά στην διαδικασία υλοποίησης μιας επιτυχημένης email καμπάνιας, αυξάνοντας τα ποσοστά του Open Rate, CTR, CPA και Conversion Rate, με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Google Ads / Καμπάνιες Αναζήτησης | Πόσο χρήσιμες είναι;

Οι καμπάνιες αναζήτησης του Google Ads είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμες και συχνά με το χαμηλότερο κόστος. Θεωρείται το οικονομικότερο κανάλι διαφήμισης και μπορεί να αξιοποιηθεί άψογα μέσα από μια στρατηγική αναζήτησης. Οι διαφημίσεις αναζήτησης βοηθούν να εμφανίζεται ένας ιστότοπος ή e-shop ψηλά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης με κύριο στόχο την αύξηση επισκεψιμότητας. Η στρατηγική μάρκετινγκ αναζήτησης παρέχει περισσότερα κλικ, περισσότερους δυνητικούς πελάτες και περισσότερες μετατροπές. Μέσα από μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική που στηρίζεται στην αξιολόγηση των αναγκών του Brand, την μελέτη του κοινού, την έρευνα του ανταγωνισμού, την επιλογή και χρήση κατάλληλων Keywords, διασφαλίζεται ότι η επωνυμία θα προβληθεί τη σωστή στιγμή, στο σωστό κοινό, προκειμένου να προσελκύσει μελλοντικούς πελάτες.

Google Analytics (Ανάλυση Δεδομένων) | Τι προσφέρουν στην επιχείρηση;

Τα Analytics αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία digital marketing. Φαντάσου να μην μπορείς να κατανοήσεις το κοινό σου, να μην γνωρίζεις ποτέ τι πηγαίνει λάθος στον ιστότοπό σου ή τι φταίει που δεν έχεις online πωλήσεις. Με τα analytics, έχεις τη διασφάλιση μιας πιο ενημερωμένης, ενοποιημένης και βασισμένης σε δεδομένα ψηφιακής επιχείρησης. Μέσα από την συλλογή, ανάλυση και αξιολόγηση των δεδομένων που δίνουν τα Google Analytics, γνωρίζεις σε βάθος το κοινό σου, τι προτιμά, τι ψάχνει, τα ενδιαφέροντά του. Παράλληλα, διατηρείς μια καθαρή εικόνα του site και μέσα από την αξιοποίηση των αναλυτικών δεδομένων που σου παρέχονται, βελτιστοποιείς τις στρατηγικές σου.

Τι είναι το SEO (Search Engine Optimization) και πως μπορεί να βοηθήσει;

Οι υπηρεσίες SEO περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο την έρευνα λέξεων-κλειδιών για το τι ψάχνει το κοινό. Μέσα από την εφαρμογή ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης & βελτιστοποίησης, η ανάλογη αναδιαμόρφωση ή δημιουργία του περιεχομένου (Content Optimization) σε ακολουθία με τις αναζητήσεις του κοινού, μπορεί να οδηγήσει την επιχείρηση στο επίκεντρο των αποτελεσμάτων (Organic Traffic). Έτσι, όταν το κοινό ψάχνει κάτι που μπορείς να παρέχεις, εσύ βρίσκεσαι εκεί.

Prev