Creativity

``Στον digital κόσμο δεν αρκεί να γνωρίζεις ποιος είσαι, πρέπει και να το δείχνεις...``

Κάθε Brand που σέβεται τον εαυτό του ονειρεύεται να βρει το δικό του “χρώμα” στην ατέρμονη ψηφιακή παλέτα, να ακολουθήσει έναν διαφοροποιημένο τρόπο έκφρασης, να αφήσει το αποτύπωμα του.

Η εικόνα, ο τρόπος που επικοινωνεί η κάθε επιχείρηση, η δημιουργία και προώθηση περιεχομένου, τα μέσα που χρησιμοποιεί, μεταφράζονται ως “εμπειρία” στο καταναλωτικό κοινό και είναι ισάξια και εξίσου σημαντικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του.

Discover your Style!

Ποια η σημασία του Brand Identity;

Στον digital κόσμο δεν αρκεί να γνωρίζεις ποιος είσαι, πρέπει και να το δείχνεις. Η πρώτη εικόνα που αποτυπώνεται στο μυαλό του δυνητικού πελάτη, είναι μείζονος σημασίας. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν αρκεί ένα καλαίσθητο logo, ένα website  και μια αισθητή digital παρουσία. Αυτό που κερδίζει, είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστiκά του brand και η ανάδειξή τους, η δημιουργία του brand story και ο τρόπος προβολής του. Είναι αλήθεια πως, ένα σωστά σχεδιασμένο και συνεκτικό πλάνο για το brand (το λογότυπο, η τυπογραφία, τα χρώματα, οι εικόνες και τα μηνύματα) το οποίο μπορεί και αποπνέει την αισθητική, τις αξίες, την ηθική της επιχείρησης αδιάκοπα και με συνέπεια σε όλα τα ψηφιακά κανάλια, είναι η ιδανική αρχή. Τι αντανακλά άραγε το δικό σας brand στα μάτια του κόσμου; 

Στρατηγική και Branding. Τι εννοούμε;

Εν αρχή, το πλάνο. Το κλειδί για ένα πετυχημένο brand strategy είναι ο ακριβής καθορισμός μακροπρόθεσμων στόχων που αφορούν την εξέλιξη της μπράντας / επωνυμίας. Εν ολίγοις, η στρατηγική επωνυμίας λειτουργεί ως το σχέδιο για το πώς θέλουμε να εκφραστεί το brand. Αυτό όμως που προηγείται –όπως σε κάθε στρατηγικό πλάνο- είναι η Έρευνα. Η γνώση της αγοράς, του κοινού και του ανταγωνισμού είναι τα σημαντικότερα bullet points πριν την ανάπτυξη οποιασδήποτε στρατηγικής. Καλούμαστε να δούμε την “μεγάλη εικόνα”, έτσι, αποτελεί προϋπόθεση να γνωρίζουμε σε ποιό στάδιο βρίσκεται το brand, ποιό είναι το κοινό και τα χαρακτηριστικά του, τι σχέση έχει δημιουργηθεί με το κοινό του.

Storytelling. Ποια η σημασία της ψηφιακής αφήγησης;

Έχετε αναλογιστεί ποτέ ποια συναισθήματα αποπνέει η επωνυμία σας και πως το κοινό αντιλαμβάνεται την παρουσία του brand σας; Όπως προαναφέραμε, κάθε Brand που σέβεται τον εαυτό του ονειρεύεται να ακολουθήσει ένα διαφοροποιημένο τρόπο έκφρασης, να αφήσει το αποτύπωμα του. Το κοινό θέλει να ταυτιστεί, να αισθανθεί οικεία, να λάβει μέσα από τον τρόπο που επικοινωνείτε ευχάριστες εμπειρίες, να εμπνευστεί. Πολλοί θα αναρωτηθούν “εν τέλει, τι σχέση έχει αυτό με την πώληση και το κέρδος;”. Πιστέψτε μας, κανείς δεν θα αγοράσει ένα προϊόν αν πρώτα δεν έχει αισθανθεί οικεία με αυτόν που το προσφέρει. Η σχέση εμπιστοσύνης πηγάζει από τον τρόπο που επικοινωνείτε τα μηνύματά σας αλλά και από την ίδια τους την μορφή και ύφος. Η δημιουργία σύνδεσης μπράντας- κοινού είναι ο βασικότερος στόχος στην δημιουργία αφήγησης μιας ιστορίας.

Τι προσφέρει το Creative Production στην επιχείρηση;

Με μια γρήγορη σκέψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι η παραγωγή περιεχομένου είναι μια διασκεδαστική υπόθεση. Σίγουρα είναι, παρόλα αυτά, το να καταφέρεις να περάσεις ένα σχετικά σύντομο μήνυμα και εκείνο να αποτυπωθεί ή ακόμα καλύτερα να καταλήξει σε conversion, δηλαδή το κοινό να ανταποκριθεί, αυτό απαιτεί εμπειρία και εξειδίκευση. Η δημιουργία concept είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα. Τι θέλουμε να πετύχουμε και τι μήνυμα δημιουργούμε; ποιά μέσα και τι αισθητική, ύφος, τόνο θα ακολουθήσουμε; Το κάθε content type (τύπος περιεχομένου) – όπως τα video, οι εικόνες, τα banners, οι φωτογραφήσεις, τα animation, τα design graphics έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και assets, έτσι η δημιουργία του οφείλει να συμπλέει με το επιλεγμένο concept, λαμβάνοντας πάντα υπ΄όψιν το marketing της επιχείρησης και τα βασικά branding guidelines.